Vorig jaar in de zomer maakte het animatieteam van woonzorgcentrum Parel der Kempen van het OCMW Westerlo hun ambitie bekend : voor elke bewoner een haalbare wens vervullen. En hun missie is bijna volbracht.




Nog slechts een paar bewoners hebben nog een wens te goed.
Soms ging het om kleine en eenvoudige dromen zoals : ik wil graag mijn huisje gaan bezoeken waar ik vroeger gewoond heb... Weinig moeite om te realiseren. Van enkele wensen maakte het animatieteam mooie projecten, zoals het bezoek met acht dames aan de boerderij D'Hesselshof. Of de fietsdagen waarbij 23 bewoners op een aangepaste fiets naar een voor hen speciaal plekje konden rijden.

Tijdens één van de wekelijkse avondwandeling met de bewoners, vrijwilligers en familieleden ging de wens van Jos Leclair in vervulling.  Een groep van bijna 100 stapten richting Goorken waar in de garage van zijn zoon alle orgels van de man opgeslagen zijn.  Bij aankomst draaide het orgel muziek uit zijn tijd… en wij genoten.  Er werd gedanst, verhalen kwamen naar boven,… niets dan glunderende gezichten en een overgelukkige Jos met zijn vriendin Trees.

Deze maand worden de laatste wensen verwezenlijkt: een mosselfeest, een wandeling naar het vissershuis en een fietstocht naar het kapelletje in Oevel.

Op 12 oktober sluit het animatieteam het wensenproject af met een heus frituur, een wens van een bewoner die graag al het personeel van het woonzorgcentrum in de bloemetjes wil zetten.